Dementerende mensen en hun mantelzorgers voelen zich dikwijls geïsoleerd in de maatschappij. Velen van hen hebben te kampen met onzekerheden, angst, gevoelens van schaamte, confrontaties door de reactie van anderen,...

Dingen die dementie dikwijls met zich meebrengt. Het afgelopen jaar heeft het OCMW en het gemeentebestuur verschillende praatcafés en activiteiten georganiseerd om van Westerlo een dementievriendelijke gemeente te maken.
 
De kiennamiddag op woensdag 21 november, van 14 tot 16 uur, in de zaal Het Rietje, Verlorenkost 22, achter het woonzorgcentrum Parel der Kempen, is de voorlaatste activiteit. Personen met dementie ervaren tijdens het kienen een gevoel van herkenbaarheid, wat zo belangrijk is voor hen. De organisatie gebeurt in samenwerking met het woonzorgcentrum van het OCMW. Zowel mantelzorgers als personen met dementie zijn welkom.
 
19 december sluit content(d)ement het jaar van dementie af met het verteltheater Mist, mijn moeder en ik in de Zoerla in Zoerle-Parwijs. Actrice Leen Persijn vertelt openhartig over haar ervaringen met haar dementerende moeder, haar falend geheugen, haar verward gedrag, de vaak hilarische anekdotes en over hoe ze zelf, met vallen en opstaan, met dementie leert omgaan.
Een ticket kost 4 euro en is te verkrijgen bij de cultuurdienst op het gemeentehuis, 014 53 92 00 of bij het onthaal van het woonzorgcentrum van het OCMW, 014 53 87 53